Torskrygg med bacon

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och bruten potatis

Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt

Ingredienser
  

  • 800 g Potatis små
  • 2 msk Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 st Röd lök
  • 1 paket Bacon
  • 6 bitar Soltorkade tomater
  • 4 msk Flytande smör
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 st Vitlöksklyfta
  • 4 st Torskryggfilé
  • 2 msk Färsk persilja
  • Timjan
  • Oregano

Instruktioner
 

  • Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare.
  • Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt.
  • Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.
  • Klyfta löken och skär baconskivorna i 3 remsor på längden.
  • Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter.
  • Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon.
  • Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret.
  • Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja.
  • Salta och peppra ett varv och smula över örter.
  • Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter.
  • Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.
  • Dela morötterna på längden och sjud 5 minuter i saltat vatten tillsammans med bönorna.
Keyword Fisk

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.