Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare.
Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt.
Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.
Klyfta löken och skär baconskivorna i 3 remsor på längden.
Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter.
Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon.
Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret.
Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja.
Salta och peppra ett varv och smula över örter.
Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter.
Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.
Dela morötterna på längden och sjud 5 minuter i saltat vatten tillsammans med bönorna.