
Revbensspjäll
Ingredienser
- 5 kg tjocka revbensspjäll hela
- 1 st vitlök
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- salt
Glaze till revbenspjällen
- 1 dl ketchup
- 1 dl japansk soja
- 1 dl rörsocker
- 2 msk sesamolja
- 0,5 dl honung flytande
- ca 4 cm färsk ingefära stor som en tumme
- 2 st klyftor vitlök
Instruktioner
- Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte revbensspjällen något.
- Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen.
- Tag upp revbensspjällen dem och låt dem rinna lite på ett galler innan de penslas med glaze.
Glasering
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung.
- Riv ner ingefära och vitlök i glazen.
- Pensla glazen på revbenspjällen och kör dem i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg.
- Pensla en gång till efter cirka 15 minuter. Servera gärna revbensspjällen direkt, då är de som saftigast.