Revbensspjäll

Revbensspjäll

Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt

Ingredienser
  

  • 5 kg tjocka revbensspjäll hela
  • 1 st vitlök
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • salt

Glaze till revbenspjällen

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl rörsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl honung flytande
  • ca 4 cm färsk ingefära stor som en tumme
  • 2 st klyftor vitlök

Instruktioner
 

  • Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte revbensspjällen något.
  • Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen.
  • Tag upp revbensspjällen dem och låt dem rinna lite på ett galler innan de penslas med glaze.

Glasering

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung.
  • Riv ner ingefära och vitlök i glazen.
  • Pensla glazen på revbenspjällen och kör dem i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg.
  • Pensla en gång till efter cirka 15 minuter. Servera gärna revbensspjällen direkt, då är de som saftigast.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.