Go Back

Revbensspjäll

Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt

Ingredienser
  

  • 5 kg tjocka revbensspjäll hela
  • 1 st vitlök
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • salt

Glaze till revbenspjällen

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl rörsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl honung flytande
  • ca 4 cm färsk ingefära stor som en tumme
  • 2 st klyftor vitlök

Instruktioner
 

  • Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte revbensspjällen något.
  • Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen.
  • Tag upp revbensspjällen dem och låt dem rinna lite på ett galler innan de penslas med glaze.

Glasering

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung.
  • Riv ner ingefära och vitlök i glazen.
  • Pensla glazen på revbenspjällen och kör dem i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg.
  • Pensla en gång till efter cirka 15 minuter. Servera gärna revbensspjällen direkt, då är de som saftigast.