Påskpaj

Påskpaj

Vår påskpaj har broccoli, rökt skinka och smakrik riven ost i fyllningen. Påskpajen är jättegod tillsamman med en enkel, fräsch sallad.
Måltid Paj
Kök Svenskt
Portioner 6 port

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 5 dl Vetemjöl
  • 200 g Smör
  • dl Kallt vatten

Fyllning

  • 500 g Färsk broccoli
  • 150 g Rökt skinka
  • 2 msk Smör
  • msk Vetemjöl
  • dl Matlagningsgrädde
  • 1 msk Kycklingfond
  • 2 st Äggulor
  • dl Riven ost
  • 1 Uppvispat ägg till pensling

Instruktioner
 

  • Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa.
  • Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Låt vila i kyl minst 30 min.
  • Dela broccolin i buketter och bitar.
  • Skär skinkan i små tärningar och fräs dem i smör i en panna.
  • Strö över mjölet och tillsätt grädde och fond.
  • Rör om och låt koka 3-5 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Kavla ut ⅔ av pajdegen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och nagga bottnen.
  • Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut den i remsor.
  • Strö resten av osten i botten på pajskalet.
  • Fördela broccolin på osten och häll över såsen.
  • Lägg remsorna i ett mönster på pajen och pensla med uppvispat ägg.
  • Baka i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Servera med sallad.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.