Matjessilltårta

Matjessilltårta

Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Portioner 14 port

Ingredienser
  

  • 100 g smör
  • 200 g kavring
  • 4 st gelatinblad
  • 250 g finhackade matjesfiléer spara spadet
  • 3 dl gräddfil
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 st finhackad rödlök

Garnering

  • 0,5 dl finhackad rödlök
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 10 st blommor från gräslök

Instruktioner
 

  • Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer.
  • Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form (24 cm i diameter).
  • Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter.
  • Blanda den hackade matjessillen, lite spad frän burken, gräddfilen créme fraichen och löken i en bunke.
  • Krama ur gelatinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt.
  • Fördela blandningen i formen.
  • Ställ i kylen, det tar minst 4 timmar för tårtan att stelna.
  • Garnera

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.