Matjessilltårta
Ingredienser
- 100 g smör
- 200 g kavring
- 4 st gelatinblad
- 250 g finhackade matjesfiléer spara spadet
- 3 dl gräddfil
- 3 dl crème fraiche
- 1 st finhackad rödlök
Garnering
- 0,5 dl finhackad rödlök
- 0,5 dl hackad gräslök
- 10 st blommor från gräslök
Instruktioner
- Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer.
- Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form (24 cm i diameter).
- Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter.
- Blanda den hackade matjessillen, lite spad frän burken, gräddfilen créme fraichen och löken i en bunke.
- Krama ur gelatinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt.
- Fördela blandningen i formen.
- Ställ i kylen, det tar minst 4 timmar för tårtan att stelna.
- Garnera