Hummus

Hummus

Måltid Tillbehör
Kök Libanesiskt

Ingredienser
  

  • 1 pkt kikärtor ca 300-400 gram
  • ½ dl citronsaft 1 citron
  • 2 msk tahini
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja lite extra för garnering
  • ½ tsk spiskummin malen
  • salt
  • 2 tsk vatten
  • paprikapulver att pudra ytan före servering

Instruktioner
 

  • Lägg i tahini och citronsaft i matprocessor och kör i 1 minut, skrapa sidorna och botten av skålen och mixa sedan i 30 sekunder till. Denna extra tid hjälper att ”piska” eller ”grädda” tahinin, vilket gör hummusen smidig och krämig.
  • Tillsätt olivolja, finhackad vitlök, kummin och en 1/2 tesked salt. Bearbeta i 30 sekunder, skrapa sidorna och botten av skålen och behandla sedan ytterligare 30 sekunder eller tills den är väl blandad.
  • Öppna, töm och skölj kikärterna väl. Tillsätt hälften av kikärterna i matprocessorn och mixa i 1 minut. Skrapa sidorna och botten av skålen, tillsätt sedan återstående kikärter och bearbeta tills den är tjock och ganska slät; 1 till 2 minuter.
  • Förmodligen kommer hummusen att vara för tjock eller fortfarande ha små bitar kikärtor. För att fixa detta, med matprocessorn påslagen, tillsätt långsamt 2 till 3 matskedar vatten tills du når perfekt konsistens.
  • Smaka av med salt och justera efter behov. Servera hummusen med en lite droppar av olivolja och lite paprikapulver.
  • Förvara hemlagad hummus i en lufttät behållare och i kylskåpet upp till en vecka.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.