Lägg i tahini och citronsaft i matprocessor och kör i 1 minut, skrapa sidorna och botten av skålen och mixa sedan i 30 sekunder till. Denna extra tid hjälper att "piska" eller "grädda" tahinin, vilket gör hummusen smidig och krämig.
Tillsätt olivolja, finhackad vitlök, kummin och en 1/2 tesked salt. Bearbeta i 30 sekunder, skrapa sidorna och botten av skålen och behandla sedan ytterligare 30 sekunder eller tills den är väl blandad.
Öppna, töm och skölj kikärterna väl. Tillsätt hälften av kikärterna i matprocessorn och mixa i 1 minut. Skrapa sidorna och botten av skålen, tillsätt sedan återstående kikärter och bearbeta tills den är tjock och ganska slät; 1 till 2 minuter.
Förmodligen kommer hummusen att vara för tjock eller fortfarande ha små bitar kikärtor. För att fixa detta, med matprocessorn påslagen, tillsätt långsamt 2 till 3 matskedar vatten tills du når perfekt konsistens.
Smaka av med salt och justera efter behov. Servera hummusen med en lite droppar av olivolja och lite paprikapulver.
Förvara hemlagad hummus i en lufttät behållare och i kylskåpet upp till en vecka.