Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.
Måltid Sallad
Kök Franskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

Potatis

  • 800 g potatis
  • 3 st schalottenlökar
  • 1/2 dl hackad dill och persilja
  • 1 – 1 1/2 msk kapris

Sås

  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 1 msk vatten

Instruktioner
 

  • Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  • Skala, hacka eller skiva löken. Hacka dillen och persiljan.
  • Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen.
  • Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
  • Häll över såsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 timme och ta smak.
  • Till servering: Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv, kall skivad rostbiff, varmrökt lax eller vegobiffar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.