
Fransk potatissallad
Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.
Ingredienser
Potatis
- 800 g potatis
- 3 st schalottenlökar
- 1/2 dl hackad dill och persilja
- 1 – 1 1/2 msk kapris
Sås
- 1 msk vinäger
- 2 tsk fransk senap
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm socker
- 3 msk raps- eller olivolja
- 1 msk vatten
Instruktioner
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Skala, hacka eller skiva löken. Hacka dillen och persiljan.
- Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen.
- Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
- Häll över såsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 timme och ta smak.
- Till servering: Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv, kall skivad rostbiff, varmrökt lax eller vegobiffar.