Go Back

Fransk potatissallad

Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.
Måltid Sallad
Kök Franskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

Potatis

  • 800 g potatis
  • 3 st schalottenlökar
  • 1/2 dl hackad dill och persilja
  • 1 - 1 1/2 msk kapris

Sås

  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 1 msk vatten

Instruktioner
 

  • Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  • Skala, hacka eller skiva löken. Hacka dillen och persiljan.
  • Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen.
  • Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
  • Häll över såsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 timme och ta smak.
  • Till servering: Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv, kall skivad rostbiff, varmrökt lax eller vegobiffar.