Falukorvsgratäng med soltorkade tomater

Falukorvsgratäng med soltorkade tomater, ost och grönkål

Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

Fyllning

  • 2 st stora gula lökar
  • 200 g grönkål
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 800 g falukorv
  • 8 bitar soltorkade tomater i olja
  • 3 dl riven ost

Stanning

  • 3 st ägg
  • 4 dl grädde
  • salt peppar, chiliflakes

Instruktioner
 

  • Hacka lök och grönkål.
  • Skär falukorven till stavar.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och ha ner löken.
  • Stek tills löken mjuknat och ös sedan ner i en gratängform.
  • Stek grönkålen på låg värme med smör tills den mjuknat.
  • Slå på en skvätt äppelcidervinäger som får steka in någon extra minut.
  • Salta och peppra och ös över grönkålen i gratängform.
  • Stek falukorven så den får yta. Ös över i gratängformen.
  • Strimla soltorkade tomater och ha ner i gratängformen.
  • Blanda allt tillsammans med riven ost.
  • Vispa ihop ägg med grädde och kryddor.
  • Slå stanningen över och grädda sedan gratängen i 200°C på varmluft eller 225°C på över- och undervärme i cirka 25-30 minuter – eller tills gratängen har stelnat.
  • Servera gärna med en sallad.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.