Broccolisoppa

Broccolisoppa

Broccolisoppa är lätt och snabbt att laga med färsk eller fryst broccoli, vatten och grönsaksbuljong samt en skvätt grädde.
Måltid Soppa
Kök Svenskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 300-400 gram färsk broccoli 1-2 huvuden eller 400 gram fryst broccoli
  • 1/2 st gul lök valfritt
  • 1/2 – 1 klyfta vitlök valfritt
  • 3 msk olivolja eller rapsolja
  • 1,2 liter vatten eller mjölk
  • 2 st tärningar grönsaksbuljong
  • 1-2 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl kokbar crème fraiche (valfritt)
  • 1/2 msk citronsaft (valfritt)
  • 2 msk grovhackad färsk oregano, bladpersilja, basilika eller dragon att garnera med (valfritt)
  • 4 msk riven ost som parmesan att garnera med (valfritt)
  • 1-3 msk ljus maizenaredning (valfritt)

Instruktioner
 

  • Rensa, skär bort fula delar samt skär färsk broccoli i små buketter. Skär bort fula delar och hacka stammen – ta med den. i soppan om du vill.
  • Skala och hacka lök samt vitlök.
  • Fräs lök och vitlök i olivolja någon minut.
  • Tillsätt broccolistammar först (om du gör på färsk broccoli) och fräs någon minut.
  • Tillsätt broccolibuketter och rör runt.
  • Slå på vatten eller mjölk.
  • Tillsätt buljongtärningar.
  • Koka soppan i ca 7-15 minuter eller tills broccolin är mjuk.
  • Mixa soppan slät med stavmixer.
  • Sätt tillbaka på spisen och tillsätt grädde samt crème fraiche. Rör runt och värm upp.
  • Red soppan om du önskar lite tjockare soppa genom att röra i någon msk ljus maizenaredning i taget till önskad tjocklek. Koka upp under omrörning.
  • Smaka av soppan med salt, svartpeppar och citronsaft.
  • Servera soppan med gott bröd till. Ex. ciabatta, baguette eller grovt bröd med ost eller färskost.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.