Bästa rotfruktsgratängen

Bästa rotfruktsgratängen

Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 6 st Potatis Fast
  • 3 st Morötter
  • 1 st Palsternacka
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Äpplen
  • 1 tsk Salt Fling
  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 3 st Klyftor Vitlök
  • 1 tsk Timjan i Påse/Burk
  • 2 dl Västerbottenost
  • 1 krm Svartpeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala potatis, rotfrukter, lök och äpple.
  • Skär allt i cirka 3 millimeter tjocka skivor och varva i en ugnsform. Strö lite salt och peppar mellan lagren.
  • Rör ihop grädde och crème fraiche.
  • Skala och riv vitlöksklyftorna och blanda dem samt timjan med gräddblandningen.
  • Riv osten, rör i den i gräddblandningen och häll det över rotfruktsblandningen.
  • Grädda cirka 45-50 minuter tills rotsakerna är mjuka.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.