Bästa rotfruktsgratängen
Ingredienser
- 6 st Potatis Fast
- 3 st Morötter
- 1 st Palsternacka
- 1 st Gul lök
- 1 st Äpplen
- 1 tsk Salt Fling
- 3 dl Vispgrädde
- 2 dl Creme Fraiche
- 3 st Klyftor Vitlök
- 1 tsk Timjan i Påse/Burk
- 2 dl Västerbottenost
- 1 krm Svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala potatis, rotfrukter, lök och äpple.
- Skär allt i cirka 3 millimeter tjocka skivor och varva i en ugnsform. Strö lite salt och peppar mellan lagren.
- Rör ihop grädde och crème fraiche.
- Skala och riv vitlöksklyftorna och blanda dem samt timjan med gräddblandningen.
- Riv osten, rör i den i gräddblandningen och häll det över rotfruktsblandningen.
- Grädda cirka 45-50 minuter tills rotsakerna är mjuka.