Pizzadeg – klassiskt recept

Pizzadeg – klassiskt recept

Enkelt recept på klassisk italiensk pizzadeg. Behöver bara jäsa i 35 minuter. Toppa pizzan med dina favoriter.
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 1/2 pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • 5-6 dl vetemjöl

Enklaste & godaste tomatsåsen

  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk passerade tomater av god kvalitet
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk socker

Instruktioner
 

  • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt salt och honung.
  • Häll över ljummet vatten och rör tills jästen lösts upp ordentligt.
  • Tillsätt olivolja, vin och till sist mjölet.
  • Arbeta till en smidig deg som släpper från bunkens kanter.
  • Jäs i 45 minuter.
  • Dela degen i fyra bitar, forma till bollar och kavla ut till runda pizzor på mjölat bakbord.
  • Finhacka vitlöksklyftorna och fräs dem snabbt i olivolja. De ska inte ta färg.
  • Häll i de passerade tomaterna och smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop några minuter.
  • Smaka av med lite socker och låt svalna något innan såsen breds ut på pizzorna
  • Bred ut tomatsåsen över pizzorna, lägg på skivor av mozzarella och toppa med färskriven parmesanost.
  • Grädda mitt i ugnen på 250 grader i cirka 15 minuter.
  • Ta ut pizzorna och toppa med bresaolaskivor, hyvlad parmesan, rucola och färska basilikablad.
  • Avsluta med att ringla över lite fin olivolja. Gott är också att servera söta körsbärstomater till pizzan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.