Lasagne med lax och spenat
Lasagne med lax är en riktig favoriträtt. Den färdigköpta ostsåsen fungerar utmärkt i gratänger om du inte vill koka din egen. Testa det här goda receptet på laxlasagne.
Ingredienser
- 400 g laxfilé- färsk
- 200 g kallrökt lax- i skivor
- 200 g babyspenat- färsk
- 1 st purjolök
- olivolja
- 1 sats tomatsås, se ingredienser nedan
- 2 pkt kelda ostsås- eller en sats vit sås
- 10–12 lasagneplattor
- 2 dl rive ost till gratinering
Tomatsås
- 1 st gul lök
- olivolja
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk kycklingfond
- 1 tsk fänkålsfrön, nystötta
- 1 krm cajennepeppar
- flingsalt
Instruktioner
- Skär den färska laxen i kuber, cirka 2 x 2 centimeter.
- Gör tomatsåsen: Hacka löken och fräs i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré, fond, fänkålsfrö och peppar. Koka utan lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt.
- Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i olja. Vänd ner spenat och purjolök i tomatsåsen.
- Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Varva ostsås, lasagneplattor, färsk och rökt lax, och tomatsås. Börja och avsluta med ostsås. Strö över riven ost.
- Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.