Lasagne med lax och spenat

Lasagne med lax och spenat

Lasagne med lax är en riktig favoriträtt. Den färdigköpta ostsåsen fungerar utmärkt i gratänger om du inte vill koka din egen. Testa det här goda receptet på laxlasagne.
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt

Ingredienser
  

  • 400 g laxfilé- färsk
  • 200 g kallrökt lax- i skivor
  • 200 g babyspenat- färsk
  • 1 st purjolök
  • olivolja
  • 1 sats tomatsås, se ingredienser nedan
  • 2 pkt kelda ostsås- eller en sats vit sås
  • 10–12 lasagneplattor
  • 2 dl rive ost till gratinering

Tomatsås

  • 1 st gul lök
  • olivolja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk fänkålsfrön, nystötta
  • 1 krm cajennepeppar
  • flingsalt

Instruktioner
 

  • Skär den färska laxen i kuber, cirka 2 x 2 centimeter.
  • Gör tomatsåsen: Hacka löken och fräs i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré, fond, fänkålsfrö och peppar. Koka utan lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt.
  • Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i olja. Vänd ner spenat och purjolök i tomatsåsen.
  • Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Varva ostsås, lasagneplattor, färsk och rökt lax, och tomatsås. Börja och avsluta med ostsås. Strö över riven ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.