Falukorvsgratäng med soltorkade tomater, ost och grönkål
Ingredienser
Fyllning
- 2 st stora gula lökar
- 200 g grönkål
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 800 g falukorv
- 8 bitar soltorkade tomater i olja
- 3 dl riven ost
Stanning
- 3 st ägg
- 4 dl grädde
- salt peppar, chiliflakes
Instruktioner
- Hacka lök och grönkål.
- Skär falukorven till stavar.
- Hetta upp en stekpanna med smör och ha ner löken.
- Stek tills löken mjuknat och ös sedan ner i en gratängform.
- Stek grönkålen på låg värme med smör tills den mjuknat.
- Slå på en skvätt äppelcidervinäger som får steka in någon extra minut.
- Salta och peppra och ös över grönkålen i gratängform.
- Stek falukorven så den får yta. Ös över i gratängformen.
- Strimla soltorkade tomater och ha ner i gratängformen.
- Blanda allt tillsammans med riven ost.
- Vispa ihop ägg med grädde och kryddor.
- Slå stanningen över och grädda sedan gratängen i 200°C på varmluft eller 225°C på över- och undervärme i cirka 25-30 minuter – eller tills gratängen har stelnat.
- Servera gärna med en sallad.