Vit chokladmousse
Ingredienser
Vit chokladmousse
- 400 g vit blockchoklad
- 6 st äggulor
- 6 dl vispgrädde
Pistageflarn (24 st)
- 1½ dl skalade pistagenötter
- ¾ dl strösocker
- 50 g margarin
- 1/2 msk vetemjöl
- 1 msk vispgrädde
Björnbärssås
- 400 g djupfrysta osockrade björnbär
- 3 msk körsbärslikör
- ½ dl strösocker
- ¾ dl vatten
Instruktioner
Vit chokladmousse
- Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.
- Rör ner äggulorna.
- Vispa grädden hårt och vänd ner chokladsmeten i grädden.
- Häll upp i en vid form, täck med folie och förvara i kyl fram till festdagen.
På festdagen
- Placera ett pistageflarn på varje assiett och fördela moussen på flarnen.
- Placera ännu ett flarn ovanpå och garnera med hela björnbär, citronmeliss, eller mynta och siktat florsocker.
- Servera genast tillsammans med iskall björnbärssås.
Pistageflarn
- Sätt ugnen på 200 grader och täck två plåtar med bakplåtspapper.
- Skala nötterna, mal hälften och hacka resten
- Blanda nötter, socker, margarin, vetemjöl och grädde i en kastrull.
- Låt smälta ihop på medelvärme
- Klicka ut smeten i 24 klickar med ordentliga mellanrum.
- Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter, eller tills de fått fin färg.
- Låt flarnen vila en stund på plåten innan de flyttas.
På festdagen
- Servera genast tillsammans med vit chokladmousse och iskall björnbärssås.
Björnbärssås
- Tina björnbären och lägg undan några fina bär till garnering.
- Mixa resten tillsammans med likören, sockret och vattnet.
- Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.
På festdagen
- Ställ såsen i frysen ca en halvtimme innan servering.
- Tag fram såsen precis innan servering och vispa upp den ordentligt.
- Servera tillsammans med vit chokladmousse och pistageflarn.