Vit chokladmousse

Vit chokladmousse

Måltid Efterrätt
Portioner 12 port

Ingredienser
  

Vit chokladmousse

  • 400 g vit blockchoklad
  • 6 st äggulor
  • 6 dl vispgrädde

Pistageflarn (24 st)

  • dl skalade pistagenötter
  • ¾ dl strösocker
  • 50 g margarin
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 1 msk vispgrädde

Björnbärssås

  • 400 g djupfrysta osockrade björnbär
  • 3 msk körsbärslikör
  • ½ dl strösocker
  • ¾ dl vatten

Instruktioner
 

Vit chokladmousse

  • Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.
  • Rör ner äggulorna.
  • Vispa grädden hårt och vänd ner chokladsmeten i grädden.
  • Häll upp i en vid form, täck med folie och förvara i kyl fram till festdagen.

På festdagen

  • Placera ett pistageflarn på varje assiett och fördela moussen på flarnen.
  • Placera ännu ett flarn ovanpå och garnera med hela björnbär, citronmeliss, eller mynta och siktat florsocker.
  • Servera genast tillsammans med iskall björnbärssås.

Pistageflarn

  • Sätt ugnen på 200 grader och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  • Skala nötterna, mal hälften och hacka resten
  • Blanda nötter, socker, margarin, vetemjöl och grädde i en kastrull.
  • Låt smälta ihop på medelvärme
  • Klicka ut smeten i 24 klickar med ordentliga mellanrum.
  • Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter, eller tills de fått fin färg.
  • Låt flarnen vila en stund på plåten innan de flyttas.

På festdagen

  • Servera genast tillsammans med vit chokladmousse och iskall björnbärssås.

Björnbärssås

  • Tina björnbären och lägg undan några fina bär till garnering.
  • Mixa resten tillsammans med likören, sockret och vattnet.
  • Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

På festdagen

  • Ställ såsen i frysen ca en halvtimme innan servering.
  • Tag fram såsen precis innan servering och vispa upp den ordentligt.
  • Servera tillsammans med vit chokladmousse och pistageflarn.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.