Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och bruten potatis
Ingredienser
- 800 g Potatis små
- 2 msk Smör
- Salt
- Peppar
- 1/2 st Röd lök
- 1 paket Bacon
- 6 bitar Soltorkade tomater
- 4 msk Flytande smör
- 1 tsk Sambal oelek
- 2 st Vitlöksklyfta
- 4 st Torskryggfilé
- 2 msk Färsk persilja
- Timjan
- Oregano
Instruktioner
- Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare.
- Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt.
- Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.
- Klyfta löken och skär baconskivorna i 3 remsor på längden.
- Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter.
- Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon.
- Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret.
- Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja.
- Salta och peppra ett varv och smula över örter.
- Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter.
- Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.
- Dela morötterna på längden och sjud 5 minuter i saltat vatten tillsammans med bönorna.