Ädelostpaj med kantareller

Ädelostpaj med kantareller

Krämig ostpaj med två sorters ost ger kantarellerna en riktig smakskjuts. Lika god på buffén, till kräftor eller som ensamrätt.
Måltid Paj
Kök Svenskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

Botten

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 180 g förvällda kantareller (200 g förvällda motsvarar ca 1 liter färska)
  • smör till stekning
  • ½ st hackad gul lök
  • 75 g riven ost (31%)
  • 50 g riven mild ädelost (30%)
  • 4 st ägg
  • 3 dl kokbar grädde
  • salt
  • vitpeppar

Garnering

  • hackad färsk timjan

Instruktioner
 

  • Blanda snabbt samman degen i en matberedare el för hand, degen ska precis gå ihop. Kavla ut och lägg i en form (ca 27 cm i diam) och ställ i kylen i minst 30 min.
  • Stek 3/4 av kantarellerna i mindre bitar i smör, spara resterande fina till garnering. Tillsätt hackad lök och stek samman i ett par min.
  • Nagga pajdegen i formen, förgrädda i 200° i ca 10 min.
  • Fördela riven ost och kantareller med lök över. Vispa ihop ägg med grädden, smaksätt med salt och peppar. Häll äggstanningen över, grädda ytterligare i ca 35 min tills äggstanningen fått fin färg och stelnat.
  • Stek resterande svamp, krydda och lägg över pajen. Strö över timjan. Servera en sallad till.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.