Salsicciafräs med pasta och pecorino

Salsicciafräs med pasta och pecorino

Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

Salsicciafräs

  • 0.5 st Rödlök
  • 0.5 st Citron
  • 250 g Körsbärstomater
  • 400 g Salsiccia
  • 75 g Pecorinoost
  • 1.5 dl Vatten
  • 1 msk Olivolja
  • 2 msk Tomatpuré
  • 0.5 msk Balsamvinäger
  • 1 tsk Salt fint
  • 1 tsk Basilika – torkad
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 tsk Grönsaksbuljong
  • 1 krm Salt fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 2 st Klyftor vitlök vanlig
  • 4 portion Spaghetti

Gurksallad

  • 0.5 st Gurka
  • 2 tsk Olivolja
  • 0.5 tsk Balsamvinäger vit
  • 1 krm Salt fint
  • 1 krm Svartpeppar malen

Instruktioner
 

  • Salsicciafräs: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  • Skölj och halvera körsbärstomater.
  • Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olja tillsammans med basilika och chiliflakes. Tillsätt salsicciafärs och stek ytterligare några min så att färsen blir genomstekt.
  • Tillsätt tomatpuré och fräs i ca 30 sek. Tillsätt sedan balsamvinäger, körsbärstomater, pastavatten och buljong. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 5-10 min. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.
  • Sila av pastavattnet och blanda ner pastan i färssåsen. Blanda väl och smaka av.
  • Riv osten.
  • Gurksallad: Hyvla långa remsor av gurkan med en osthyvel eller mandolin. Blanda gurkan med olja, vinäger och en nypa salt och peppar.
  • Servera salsicciapastan med riven ost och gurksallad.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.