Salsicciafräs med pasta och pecorino
Ingredienser
Salsicciafräs
- 0.5 st Rödlök
- 0.5 st Citron
- 250 g Körsbärstomater
- 400 g Salsiccia
- 75 g Pecorinoost
- 1.5 dl Vatten
- 1 msk Olivolja
- 2 msk Tomatpuré
- 0.5 msk Balsamvinäger
- 1 tsk Salt fint
- 1 tsk Basilika – torkad
- 1 tsk Chiliflakes
- 1 tsk Grönsaksbuljong
- 1 krm Salt fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
- 2 st Klyftor vitlök vanlig
- 4 portion Spaghetti
Gurksallad
- 0.5 st Gurka
- 2 tsk Olivolja
- 0.5 tsk Balsamvinäger vit
- 1 krm Salt fint
- 1 krm Svartpeppar malen
Instruktioner
- Salsicciafräs: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
- Skölj och halvera körsbärstomater.
- Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olja tillsammans med basilika och chiliflakes. Tillsätt salsicciafärs och stek ytterligare några min så att färsen blir genomstekt.
- Tillsätt tomatpuré och fräs i ca 30 sek. Tillsätt sedan balsamvinäger, körsbärstomater, pastavatten och buljong. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 5-10 min. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.
- Sila av pastavattnet och blanda ner pastan i färssåsen. Blanda väl och smaka av.
- Riv osten.
- Gurksallad: Hyvla långa remsor av gurkan med en osthyvel eller mandolin. Blanda gurkan med olja, vinäger och en nypa salt och peppar.
- Servera salsicciapastan med riven ost och gurksallad.