Salsicciafräs: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och halvera körsbärstomater.
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olja tillsammans med basilika och chiliflakes. Tillsätt salsicciafärs och stek ytterligare några min så att färsen blir genomstekt.
Tillsätt tomatpuré och fräs i ca 30 sek. Tillsätt sedan balsamvinäger, körsbärstomater, pastavatten och buljong. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 5-10 min. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.
Sila av pastavattnet och blanda ner pastan i färssåsen. Blanda väl och smaka av.
Riv osten.
Gurksallad: Hyvla långa remsor av gurkan med en osthyvel eller mandolin. Blanda gurkan med olja, vinäger och en nypa salt och peppar.
Servera salsicciapastan med riven ost och gurksallad.