Gunillas köttfärspaj

Gunillas köttfärspaj

Måltid Paj, Smårätter
Kök Svenskt

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 matsked vatten
  • 2 krm salt
  • dl riven ost

Köttfärsfyllning

  • 500 gram köttfärs
  • 3 dl hackad gul lök
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 burk champinjoner
  • curry efter smak
  • svartpeppar
  • salt

Osttäcke

  • 2 dl tjockt vispad grädde
  • dl riven ost
  • 2 st äggulor
  • 1 matsked vetemjöl
  • lite svartpeppar

Instruktioner
 

  • Arbeta ihop till en smidig pajdeg i bunke med träslev eller snabbt och lätt i matberedare.
  • Pajdegen lindas in i lite plastfolie och läggs för kylning i kylskåpet en stund.
  • Fräs löken blank och fräs köttfärsen.
  • Blanda i champinjoner och syltlök.
  • Rör till sist ner ketchup, kryddor och puré och låt puttra sakta. Ta av pannan från plattan.
  • Vispa grädden och vänd ner gulor, mjöl, ost och peppar.
  • Pajdegen tas fram och trycks ut i rund pajform.
  • Nagga med gaffel och pensla degen med ett ägg.
  • Förgrädda i 200 grader ca 10 minuter.
  • Fyll med köttfärsröran och täck köttfärsen med osttäcket.
  • Går bäst att breda ut täcket med slickepott.
  • Grädda pajen i ca 20 minuter.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.