Lallerstedts smala gryta

Lallerstedts smala gryta

Snabb rödvinsgryta med smålök, bacon och potatismos
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 600 g lövbiff
  • Salt och vitpepparolja eller margarin
  • 3 dl rött vin av enklaste sort
  • 3 dl vatten + 1 kalvbuljongtärning
  • 1 tsk torkad timjan eller 5 kvistar färsk
  • 1 tsk maisena till redning
  • 2 pkt bacon
  • 12 champinjoner valfritt
  • 0,5 dl syltlök
  • Potatismos för 4 portioner enligt anvisning på förpackningen eller hemlagat

Instruktioner
 

  • Salta och peppra köttet.
  • Bryn det snabbt i het panna till fin yta i lite olja eller margarin.
  • Flytta över köttet i en kastrull.
  • Slå på vinet och buljongen.
  • Tillsätt timjan. Låt puttra i fem minuter.
  • Red med lite maisena för simmigare sås.
  • Dela baconet i centimeterstora bitar och stek det i panna, tillsätt de skivade champinjonerna och syltlöken.
  • Toppa med detta på grytan vid servering.
  • Vill man ge lite karaktär åt potatismoset, smaksätt med finriven pepparrot eller pressad vitlök och hackad persilja.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.