Limemarinerad fläskfilé, klyftpotatis med soltorkade tomater och basilikasmör

Limemarinerad fläskfilé, klyftpotatis med soltorkade tomater och basilikasmör

Måltid Fest, Huvudrätt
Kök Svenskt

Ingredienser
  

Fläskfilé

  • 1 st fläskfilé Ta två om du tycker att det känns för lite
  • 2 st st lime
  • 2 dl rapsolja
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • Havssalt & nymald svartpeppar

Potatis

  • 12 st stora potatisar
  • Olivolja
  • Havssalt & nymald svartpeppar

Soltorkade tomater & basilikasmör

  • 50 gr smör
  • 4 st soltorkade tomater
  • Basilika – färsk eller fryst

Instruktioner
 

Fläskfilén

  • Putsa fläskfilén ren från senor och fett.
  • Blanda olja, pressad vitlök, skal och saft från en lime, salt & peppar i en skål – rör om och häll i en plastpåse.
  • Lägg i filén och låt stå över dagen eller natten om du kan för att den riktigt skall dra åt sig alla smaker.
  • Stek filén i en stekpanna med smör, lägg i en ugnsfast form, pressa över saften från en lime och sätt in mitt i ugnen på 200 grader (om du kör vanlig ugn) eller 190 grader om du kör varmluft i 30 minuter.

Potatisen

  • Tvätta potatisen, behåll skalet på.
  • Dela potatisen i stavar eller i klyftor.
  • Lägg på en plåt, häll över olivolja, salt & peppar. ställ in mitt i ugnen på 200 grader (om du kör vanlig ugn) eller 190 grader om du kör varmluft i 30 minuter.
  • Rör om efter halva tiden ungefär. Har du en mixer är det nu du ska använda den.

Basilicasmör

  • Lägg smör, soltorkade tomater och basilika i en skål.
  • Mixa till en fin smet. Häll i blandningen i en spritspåse och gör fina smörtoppar.
  • Låt stå i kylen tills servering.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.