Rödbetsbiffar
Ingredienser
Biffar
- 500 g färska rödbetor
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st ägg
- 3 msk maizenamjöl
Parmesanyoghurt
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 dl riven parmesan
- 1 msk flytande honung
- 1 msk färsk rosmarin
Tillbehör
- Sallad
- Pinjenötter
Instruktioner
- Skala och grovriv rödbetorna och löken och lägg i en bunke. Hacka pinjenötterna. Pressa i vitlök och blanda i pinjenötter, ägg, maizena, salt och svartpeppar.
- Hetta upp smör i en stekpanna och forma biffar som du lägger i den heta pannan och steker på varje sida.
- Grovriv parmesanen och blanda ner i yoghurten tillsammans med mortlad rosmarin och honung. Krydda med salt och svartpeppar och smaka av med lite pressad citron.