Go Back

Rödbetsbiffar

Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt

Ingredienser
  

Biffar

  • 500 g färska rödbetor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st ägg
  • 3 msk maizenamjöl

Parmesanyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk färsk rosmarin

Tillbehör

  • Sallad
  • Pinjenötter

Instruktioner
 

  • Skala och grovriv rödbetorna och löken och lägg i en bunke. Hacka pinjenötterna. Pressa i vitlök och blanda i pinjenötter, ägg, maizena, salt och svartpeppar.
  • Hetta upp smör i en stekpanna och forma biffar som du lägger i den heta pannan och steker på varje sida.
  • Grovriv parmesanen och blanda ner i yoghurten tillsammans med mortlad rosmarin och honung. Krydda med salt och svartpeppar och smaka av med lite pressad citron.
Keyword Vegetariskt