Ugnsstekta kycklingfiléer med bacon, senap och kapris

Ugnsstekta kycklingfiléer med bacon, senap och kapris

Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 4 st kycklingfiléer delas om de är stora
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl crèmefraiche
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 dl vitt vin matlagningsvin går bra
  • 2 msk kapris
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 paket bacon
  • 1 msk vetemjöl
  • salt o peppar
  • prästost eller västerbottenost

Instruktioner
 

  • Lägg filéerna i en ugnsfast form.
  • Fräs lök o vitlök, strö över vetemjöl, häll på vin och låt sjuda någon minut.
  • Fräs baconet.
  • Blanda ihop.
  • Häll på mjölk, grädde, crèmefraiche, senap, kapris.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Låt sjuda några minuter.
  • Häll såsen över kycklingen.
  • Ställ i ugn i 225 gr i 20 min.
  • Tag ut formen och strö över osten.
  • In i ugnen ytterligare 10–15 min.
  • Servera med ris eller pressad potatis.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.