
Ugnsstekta kycklingfiléer med bacon, senap och kapris
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer delas om de är stora
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 dl mellangrädde
- 1 dl crèmefraiche
- 2 dl standardmjölk
- 1 dl vitt vin matlagningsvin går bra
- 2 msk kapris
- 2 msk dijonsenap
- 1 paket bacon
- 1 msk vetemjöl
- salt o peppar
- prästost eller västerbottenost
Instruktioner
- Lägg filéerna i en ugnsfast form.
- Fräs lök o vitlök, strö över vetemjöl, häll på vin och låt sjuda någon minut.
- Fräs baconet.
- Blanda ihop.
- Häll på mjölk, grädde, crèmefraiche, senap, kapris.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt sjuda några minuter.
- Häll såsen över kycklingen.
- Ställ i ugn i 225 gr i 20 min.
- Tag ut formen och strö över osten.
- In i ugnen ytterligare 10–15 min.
- Servera med ris eller pressad potatis.