Treveckorssallad- Vitkålssallad med lång hållbarhet
Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss!
Ingredienser
- 1 kg vitkål
- 800 g morötter
- 0,5 st purjolök eller en rödlök
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
Dressing
- 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
- 0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk salladskrydda
- 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)
Instruktioner
- Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin.
- Lägg grönsakerna i en stor bunke.
- Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning.
- Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting.
- Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger.
- Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering.
- Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.