
Tacogratäng
En underbart god Tacogratäng som är enkel och går snabbt att tillaga. Alla som jag lagat den till har älskat den. Hoppas att du oxå gör det!
Ingredienser
Mellanlager
- 500 g köttfärs
- 2 paket tacokrydda (testa gärna med Fajita Smoky BBQ kryddmix)
Bottensås
- 1 burk crème fraîche
- 1 paket philadelphiaost
Garneringen
- 1 paket gratängost
- 1 st röd paprika
- 1 påse tacochips (gärna ostsmak)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Börja med att blanda créme fraiche och philadelphiaosten i en bunke. Rör om ordentligt tills det blir en liten smet. Låt sedan detta svalna i kylen medan du förbereder resten.
- Stek köttfärsen och tillsätt tacokryddan.
- Tag fram en ungsform och häll i crème fraice och philadelphia blandningen i botten. Häll sedan över köttfärsen på blandningen. Lägg ett så jämnt lager som möjligt, men inte för mycket köttfärs. Det skall bara täcka blandningen, inte mer.
- Häll sedan på den rivna osten ovanpå köttfärsen och skär paprikan i små tärningar och lägg dessa ovanpå osten. (Om man vill kan man krossa några utav tacoskalen och strö dessa på toppen).
- Grädda sedan gratängen i ugnen på 175 grader i ca 20 min.
- Servera med tacochips, vanliga eller cheese smak. En liten sallad vid sidan av är att rekommendera.