Supergoda chokladrutor med vaniljfyllning
Ingredienser
Kaksmet
- 250 g smör
- 4½ dl mjöl
- ½ dl kakao
- 2,5 dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- 1½ tsk bakpulver
Fyllning
- 2 st ägg
- 300 g cream cheese
- 1½ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
Garnering
- Florsocker
Instruktioner
Kaksmet
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman vetemjöl, kakao, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg, lite som degen till smulpaj.
- Ta 1/3 av smulet och täck en bakform med bakplåtspapper i botten.
- Använd en långpanna som är ca 25×35 cm. Platta till det lite.
Fyllning
- Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Häll fyllningen över smulet. Strö sedan över resten av smulet.
- Grädda i mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna, skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker.