Semmelrulltårta

Semmelrulltårta – snabbt och gott

Semmelrulltårta går fort att baka och blir en härlig överraskning för alla semmelälskare. Här finns alla smakerna av kardemumma, mandelmassa och grädde men i en helt annan form än den traditionella semlan. Gör gärna botten dagen innan så går det fort att göra klart den till fikat.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Portioner 8 port

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 bakplåtspapper
  • 0,5 dl strösocker att strö på när kakan är färdiggräddad

Fyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl vispgrädde cirka

Dekoration

  • 3 dl vispgrädde mer eller mindre efter smak
  • Florsocker

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjöl, bakpulver och kardemumma i äggblandningen under försiktig omrörning med slickepott. Häll i mjölken och rör runt.
  • Bred ut smeten jämnt på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
  • Ta ut kakan ur ugnen när den fått fin färg. Strö på sockret och lägg på ett bakplåtspapper. Lägg på ugnsgallret och vänd plåten så att kakan hamnar på det nya bakplåtspappret. Låt kakan svalna helt på gallret.
  • Ta bort bakplåtspappret som ligger på kakan, pensla med kallt vatten på pappret om det fastnar.
  • Vispa grädden så hårt att den går att spritsa.
  • Mixa mandelmassa och vispgrädde till en smet och bred ut över hela kakan. Rulla försiktigt ihop kakan från långsidan med hjälp av bakplåtspappret, se till att den inre biten rullas och inte viks.
  • Lägg rulltårtan med skarven underst på ett fat, sikta över lite florsocker, spritsa på så mycket grädde som du vill ha.
  • Skär i skivor och servera.
  • Börja laga.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.