Sandefjordsås

Sandefjordsås

Den perfekta krämiga såsen till fiskmiddagen eller till en enkel förrätt med kokt grön sparris. Enkel att göra och fantastiskt god!
Måltid Sås
Kök Norskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche 38%
  • 200 g smör
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • stenbitsrom
  • gräslök
  • salt
  • vitpeppar

Instruktioner
 

  • Häll vispgrädden i en kastrull och värm upp på medelvärme. Låt den inte koka.
  • Tillsätt créme fraiche och låt det smälta ner i grädden.
  • Lägg ner bitar av smör, lite i taget så det smälter i såsen. Koka inte.
  • Ta av från värmen och tillsätt rom, så mycket som du gillar, hackad gräslök och pressad citronsaft.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera såsen varm till fisk eller sparris.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.