Lättlagad asiatisk kyckling

Lättlagad asiatisk kyckling

Måltid Huvudrätt
Kök Asiatiskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

Vitlöksris

  • 4 portioner basmatiris
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tärning grönsaksbuljong

Asiatisk kyckling

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 st röd paprika godast blir det med spetspaprika som har hög sötma
  • 1 st gul lök
  • 1 msk ingefära färsk, riven
  • 2 tsk sesamolja
  • 8 msk ostronsås
  • 2 msk japansk soja
  • 3 tsk svartpeppar grovmalen
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk maizena
  • 6 msk vatten
  • salt
  • sesamfrön gärna rostade i torr panna, då kommer smakerna fram mer
  • rapsolja till stekning

Instruktioner
 

  • Börja med riset. Hetta upp olja och smör i en kastrull. Riv ner en klyfta vitlök och låt den fräsa i någon halv minut eller så tillsammans med okokt basmatiris. Tillsätt sedan så mycket vatten som det står på rispaketet och smula ner en halv grönsaksbuljongtärning. Koka riset under lock på svag värme i 10 minuter, eller så länge som anges på din förpackning.
  • Strimla löken, skär ner paprikan i mindre bitar och skiva kycklingfiléerna i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
  • Riv ingefäran och lägg den i en liten skål. Tillsätt sesamolja, ostronsås, soja, svartpeppar och socker. Bland ut maizena med vatten och rör ner det också.
  • Hetta upp rapsolja i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen ganska hastigt på hög värme. När den är nästan genomstekt är det dags att tillsätta lök och paprika och låta det fräsa med i någon minut. Häll sedan ner såsen, rör om och låt det hela puttra ihop i några minuter. Smaka eventuellt av med lite salt eller mer socker.
  • Servera kycklingen med riset och strö eventuellt över sesamfrön om du gillar det. Jag kan tänka mig att det även skulle vara gott att toppa med knapriga hackade jordnötter eller cashewnötter. Njut!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.