Lättlagad asiatisk kyckling

Lättlagad asiatisk kyckling

Måltid Huvudrätt
Kök Asiatiskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

Vitlöksris

  • 4 portioner basmatiris
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tärning grönsaksbuljong

Asiatisk kyckling

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 st röd paprika godast blir det med spetspaprika som har hög sötma
  • 1 st gul lök
  • 1 msk ingefära färsk, riven
  • 2 tsk sesamolja
  • 8 msk ostronsås
  • 2 msk japansk soja
  • 3 tsk svartpeppar grovmalen
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk maizena
  • 6 msk vatten
  • salt
  • sesamfrön gärna rostade i torr panna, då kommer smakerna fram mer
  • rapsolja till stekning

Instruktioner
 

  • Börja med riset. Hetta upp olja och smör i en kastrull. Riv ner en klyfta vitlök och låt den fräsa i någon halv minut tillsammans med okokt basmatiris. Tillsätt sedan så mycket vatten som det står på rispaketet och smula ner en halv grönsaksbuljongtärning. Koka riset under lock på svag värme i 10 minuter, eller vad som anges på förpackningen.
  • Strimla löken, skär ner paprikan i mindre bitar och skiva kycklingfiléerna i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
  • Riv ingefäran och lägg den i en liten skål. Tillsätt sesamolja, ostronsås, soja, svartpeppar och socker. Bland ut maizena med vatten och rör ner det också.
  • Hetta upp rapsolja i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen ganska hastigt på hög värme. När den är nästan genomstekt är det dags att tillsätta lök och paprika och låta det fräsa med i någon minut. Häll sedan ner såsen, rör om och låt det hela puttra ihop i några minuter. Smaka eventuellt av med lite salt eller mer socker.
  • Servera kycklingen med riset och strö över sesamfrön.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.