Knäckig krusbärspaj med smultäcke

Knäckig krusbärspaj med smultäcke, valnötter och mörk choklad

Måltid Efterrätt
Kök Svenskt

Ingredienser
  

Krusbärspaj

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 150 g smält smör
  • 5 dl krusbär halverade
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Smultäcke

  • 1 dl valnötter grovhackade
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 75 g smör
  • 50 g mörk choklad

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda de torra ingredienserna till pajdegen i en skål, häll över det smälta smöret och blanda ihop till en deg.
  • Tryck ut i en pajform (26 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  • Blanda krusbärsbitarna med socker och potatismjöl, fördela i pajskalet.
  • Smula ihop allt till smultäcket utom den mörka chokladen, blanda i den sist.
  • Strö smultäcket över krusbären.
  • Grädda i 35-40 minuter.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.