
Klassisk laxpudding
Utsökt recept på klassisk laxpudding som passar bra att servera till vardag eller fest. Du gör puddingen av lax, potatis, lök, dill, ägg, mjölk och grädde. Underbart att servera med skirat smör.
Ingredienser
- ca 250 g rimmad lax i tunna skivor
- 900 g oskalad potatis
- 1 st gul lök
- 1 kruka dill
- 4 st ägg
- 3 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 50 g smör + lite skirat smör till serveringen
- 1 tsk salt
- 1 krm grovmalen vitpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
- Skala och finhacka löken. Grovhacka dillen.
- Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
- Skala potatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Smöra en ugnssäker 2-liters form (för 4 port).
- Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret ska vara potatis. Häll över äggblandningen. Klicka över smör.
- Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera med skirat smör.