Himmelskt god fläskfilégryta

Himmelskt god fläskfilégryta

Måltid Fest, Huvudrätt
Kök Svenskt

Ingredienser
  

  • 2 st fläskfiléer ca 1500 g
  • 2 paket bacon
  • 500 g champinjoner
  • 2 st gula lökar
  • lite smör att steka i
  • 5 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk hel mortlad grönpeppar
  • Salt peppar
  • Bladpersilja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 gr.
  • Putsa fläskfiléerna och skär i skivor.
  • Stek dem hastigt på båda sidor i smör, salta och peppra.
  • Finhacka lök.
  • Skär champinjoner i mindre bitar.
  • Fräs löken mjuk och lägg över på fat eller i skål. Stek champinjonerna i het panna utan matfett. När de svettats ut lägg i en klick smör och stek tills de fått fin färg.
  • Salta och peppra något.
  • Lägg över på fatet. Stek baconet, inte för hårt.
  • Klipp ner i mindre bitar och blanda med lök, champinjoner och fläskfilé.
  • Lägg över i ugnsform.
  • Koka upp creme fraiche, grädde och övriga ingredienser.
  • Smaka av såsen. Häll över fläskfilén.
  • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  • Servera med valfritt tillbehör och klipp lite bladpersilja över fläskfilégrytan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.