Grekisk pyttipanna med tzatziki
Njutbar och smakrik pytt i panna med grekiska toner. Pytten görs av fläskfilé, potatis, röd paprika, fetaost och soltorkade tomater. Ugnspytten smaksätts med ingefära och sambal oelek. Servera gärna pytten med tzatziki och gott bröd.
Ingredienser
- 500 g fläskfilé
- 1/2 dl japansk soja
- 1 msk riven ingefära
- 1/2 msk sambal oelek
- 900 g potatis
- 1/2 dl olivolja
- salt
- peppar
- 1 – 2 st rödlökar
- 100 g strimlade soltorkade tomater
- 2 st röda paprikor
- 150 g fetaost
- 1 dl svarta oliver
Till servering
- tzatziki
- bröd
Instruktioner
- Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C och sätt in en långpanna.
- Skär potatisen i klyftor och blanda med olivolja, krydda med salt och peppar.
- Häll ut potatisen på den varma långpannan och rosta i mitten av ugnen i först 20 minuter.
- Skala och skär löken i klyftor. Tillsätt lök och avrunna köttstrimlor till potatisen. Tillaga ytterligare 10-15 minuter.
- Häll av de soltorkade tomaterna. Kärna ur paprikorna och skär i tunna ringar. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra.
- Till servering: Servera med tzatziki och bröd.