Fläskfilégryta

Fläskfilégryta

Fläskfilé är en lätt- och snabblagad köttbit. En gryta med filé skall inte
stå och småputtra någon längre stund för då blir det möra köttet hårt och
torrt. Grytan är kryddad med färsk chili, soja och rödvin. Kärna ur chilin
under rinnande kallt vatten. Skölj händerna noga och akta ögonen. Chilins
saft svider rejält om den råkar komma i kontakt med ögonen!
Måltid Fest, Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 8 port

Ingredienser
  

  • 800 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 2 st purjolökar i bitar
  • 2 st stora morötter i stavar
  • 2 st små palsternackor i tärningar
  • 1 st röd chili finstrimlad
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk kinesisk soja
  • 4 dl mustigt rödvin

Instruktioner
 

  • Skär köttet i skivor och bryn dem hastigt i smöret i en gryta. Ta upp köttet och ställ det åt sidan.
  • Bryn alla grönsakerna i grytan under omrörning. Tillsätt resterande ingredienser och sjud grönsakerna i ca 10 minuter.
  • Blanda i köttbitarna och sjud nu bara några minuter. Servera grytan till couscous ev smaksatt med russin eller finhackat äpple.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.