Fläskfilégryta
Fläskfilé är en lätt- och snabblagad köttbit. En gryta med filé skall inte stå och småputtra någon längre stund för då blir det möra köttet hårt och torrt. Grytan är kryddad med färsk chili, soja och rödvin. Kärna ur chilin under rinnande kallt vatten. Skölj händerna noga och akta ögonen. Chilins saft svider rejält om den råkar komma i kontakt med ögonen!
Ingredienser
- 800 g fläskfilé
- 2 msk smör
- 2 st purjolökar i bitar
- 2 st stora morötter i stavar
- 2 st små palsternackor i tärningar
- 1 st röd chili finstrimlad
- 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 msk kinesisk soja
- 4 dl mustigt rödvin
Instruktioner
- Skär köttet i skivor och bryn dem hastigt i smöret i en gryta. Ta upp köttet och ställ det åt sidan.
- Bryn alla grönsakerna i grytan under omrörning. Tillsätt resterande ingredienser och sjud grönsakerna i ca 10 minuter.
- Blanda i köttbitarna och sjud nu bara några minuter. Servera grytan till couscous ev smaksatt med russin eller finhackat äpple.