Citronpaj

Citronpaj

Citronpaj med frisk och härlig smak. Citronpajen kan gott bakas en dag i förväg och förvaras i kylen till serveringsdags.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 msk Strösocker
  • 125 g Smör
  • Äggula

Fyllning

  • 3 Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 2 dl Vispgrädde
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 stk Citron rivet skal och pressad saft av 1½

Instruktioner
 

  • Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
  • Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen.
  • Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min.
  • Låt kallna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.