Citronpaj
Citronpaj med frisk och härlig smak. Citronpajen kan gott bakas en dag i förväg och förvaras i kylen till serveringsdags.
Ingredienser
Pajdeg
- 3 dl Vetemjöl
- 2 msk Strösocker
- 125 g Smör
- Äggula
Fyllning
- 3 Ägg
- 2 dl Strösocker
- 2 dl Vispgrädde
- 2 msk Vetemjöl
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1 stk Citron rivet skal och pressad saft av 1½
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
- Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
- Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
- Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min.
- Låt kallna.