
Asiatisk skagen
Lättlagad räkröra med asiatisk touch som passar att servera som förrätt på små smörstekta brödskivor. En spännande skagenröravariant då den innehåller båda vitlök, srirachasås samt sesamolja. För den goda smakens skull toppas snittarna också med rostade sesamfrön och koriander.
Ingredienser
- 1 förp handskalade räkor i lake à 570 g
- 1 st liten vitlöksklyfta
- 2 tsk srirachasås
- 1 dl majonnäs
- 1/2 tsk sesamolja
- salt
- 1 msk rostade sesamfrön gärna både vita och svarta
- 1 st salladslök
- 1 st lime
- 1 kruka koriander
- Smörstekt bröd
Instruktioner
- Häll av räkorna i en sil och pressa ur vätskan.
- Hacka räkorna grovt.
- Skala och riv vitlöken fint. Blanda vitlök, sriracha, majonnäs och sesamolja. Rör ner räkorna och smaka av med salt.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Ansa och strimla salladslöken fint på snedden.
- Skär limen i 4 klyftor.
- Till servering: Lägg räkröran på smörstekta brödskivor, toppa med salladslök, sesamfrön och koriander. Servera limeklyftor till.