Medelhavslasagne
Medelhavslasagne är en perfekt middagsrätt. Bacon, vitlök och chili ger den här lasagnen det lilla extra. Cottage cheese och spenat är två spännande ingredienser som ytterligare lyfter rätten. Du tillagar lasagnen på under en timme.
Ingredienser
- 4 paket bacon à 140 g
- 4 st gula lökar
- 6 st vitlöksklyftor
- 4 burkar krossade tomater
- 2 msk timjan
- 2 tsk chilipulver
- 2 burkar cottage cheese à 500 g
- 1 paket tinad fryst hackad spenat à 450 g
- 1 paket gröna lasagneplattor à 500 g
- 6 st tomater
- 4 dl riven ost
- salt
- peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Klipp baconet i småbitar och fräs ca 5 minuter i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda ner i grytan. Fräs tills löken blivit mjuk.
- Häll i krossade tomater och låt småputtra några minuter.
- Krydda med salt, peppar, timjan och chilipulver. Ta grytan från plattan och rör ner cottage cheese och spenat.
- Varva röran med lasagneplattor i två stora gratängformar. Börja och avsluta med röra. Garnera med skivade tomater och strö över riven ost. Gratinera i ugnen 30-35 minuter.
- Servera gärna Parmesan och valnötssallad till.