Chimichurri

Chimichurri

Chimichurri är en populär sås, eller marinad, till Asado eller grillat kött. Såsen tros komma från Baskien och utvandrat till Argentina och Sydamerika som ser den som sin sås numera. Basreceptet består av persilja, vitlök, olja och vinäger eller citron. Men man kan även tillsätta t.ex. chili, koriander, lagerblad, spiskummin, lök mm.
Måltid Sås
Kök Baskien
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 1,5 dl olivolja gärna av en bättre sort med en gräsig och pepprig ton
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 schalottenlök finhackad
  • 2-4 klyftor vitlök hackade
  • 2 dl färsk bladpersilja hackad
  • 1 st röd chilifrukt hackad
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Häll olivolja, vinäger salt och peppar i en skål.
  • Lägg i lök och vitlök i samma bunke. Låt det stå och dra i några minuter så blir lökarna mild och fina i smaken.
  • Tillsätt sedan persiljan och chilin och rör runt.
  • Gör gärna chimichurrin lite i förväg så den får stå och dra till sig och alla goda smaker får gifta sig lite.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.