Supergoda chokladrutor med vaniljfyllning

Supergoda chokladrutor med vaniljfyllning

Måltid Kaffebröd
Kök Svenskt
Portioner 24 rutor

Ingredienser
  

Kaksmet

  • 250 g smör
  • dl mjöl
  • ½ dl kakao
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 st ägg
  • 300 g cream cheese
  • dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering

  • Florsocker

Instruktioner
 

Kaksmet

  • Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman vetemjöl, kakao, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg, lite som degen till smulpaj.
  • Ta 1/3 av smulet och täck en bakform med bakplåtspapper i botten.
  • Använd en långpanna som är ca 25×35 cm. Platta till det lite.

Fyllning

  • Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Häll fyllningen över smulet. Strö sedan över resten av smulet.
  • Grädda i mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna, skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.