Sushibowl
Sushibowl med ris, lax, avokado, sojabönor och mango som toppas med picklad rödkål och god sås.
Ingredienser
- 3 dl sushiris
- 3 msk japansk risvinäger
- 1 msk strösocker
- 400 g Salmalax eller liknande
- 2 st avokador
- 2 st salladslökar
- 250 g frysta sojabönor tinade
- 200 g tärnad fryst mango
- 100 g färska böngroddar eller ärtskott
- 1 1/2 dl majonnäs
- 1/2 dl sweet chilisås
- 1 msk japansk soja
Picklade grönsaker
- 1 dl vatten hett
- 1/2 dl strösocker
- 2 msk ättiksprit 12 %
- 100 g rödkål /rättika strimlad
Instruktioner
- Skölj riset i en finmaskig sil tills vattnet som rinner ner är transparent. Lägg i en kastrull med 4 dl vatten och 2 krm salt.
- Låt koka upp under lock. Sänk värmen och låt sjuda vidare på svag värme 10 min. Ta kastrullen från värmen och låt stå under lock 10 min till. Rör ner risvinäger blandat med socker.
Picklade grönsaker
- Blanda vatten, socker och ättiksprit. Vänd ner rödkålen eller rättikan och låt stå till servering.
- Skär upp laxen i mindre bitar eller skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
- Tärna avokadon och skiva löken. Lägg alla grönsaker i varsina skålar. Blanda majonnäsen med sweet chili och soja. Låt alla fylla sina skålar med det de gillar.