Knäckig krusbärspaj med smultäcke, valnötter och mörk choklad
Ingredienser
Krusbärspaj
- 3 dl vetemjöl
- 1 ½ dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 150 g smält smör
- 5 dl krusbär halverade
- ½ dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
Smultäcke
- 1 dl valnötter grovhackade
- 1 dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 75 g smör
- 50 g mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda de torra ingredienserna till pajdegen i en skål, häll över det smälta smöret och blanda ihop till en deg.
- Tryck ut i en pajform (26 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
- Blanda krusbärsbitarna med socker och potatismjöl, fördela i pajskalet.
- Smula ihop allt till smultäcket utom den mörka chokladen, blanda i den sist.
- Strö smultäcket över krusbären.
- Grädda i 35-40 minuter.