Himmelskt god fläskfilégryta
Ingredienser
- 2 st fläskfiléer ca 1500 g
- 2 paket bacon
- 500 g champinjoner
- 2 st gula lökar
- lite smör att steka i
- 5 dl creme fraiche
- 3 dl grädde
- 1 msk kinesisk soja
- 2 st köttbuljongtärningar
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk sambal oelek
- 2 msk hel mortlad grönpeppar
- Salt peppar
- Bladpersilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Putsa fläskfiléerna och skär i skivor.
- Stek dem hastigt på båda sidor i smör, salta och peppra.
- Finhacka lök.
- Skär champinjoner i mindre bitar.
- Fräs löken mjuk och lägg över på fat eller i skål. Stek champinjonerna i het panna utan matfett. När de svettats ut lägg i en klick smör och stek tills de fått fin färg.
- Salta och peppra något.
- Lägg över på fatet. Stek baconet, inte för hårt.
- Klipp ner i mindre bitar och blanda med lök, champinjoner och fläskfilé.
- Lägg över i ugnsform.
- Koka upp creme fraiche, grädde och övriga ingredienser.
- Smaka av såsen. Häll över fläskfilén.
- Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera med valfritt tillbehör och klipp lite bladpersilja över fläskfilégrytan.