Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne är en riktig middagsklassiker som man aldrig tröttnar på. Testa det här goda receptet med bland annat apelsin och honung.
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 6 port

Ingredienser
  

  • 2 st gula lökar
  • 4 st klyftor vitlök
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st röd paprika
  • 400 g nötfärs
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl kalvbuljong utspädd
  • 1 st apelsin saft och skal
  • 1,5 msk honung
  • salt
  • peppar
  • 1 förp färdigkokta små vita bönor
  • färsk koriander hackad
  • vitt bröd
  • gräddfil

Instruktioner
 

  • Börja med hacka gul och vitlök, hacka sedan chili fint. Behåll kärnorna om du vill ha mer hetta.
  • Strimla paprika på längden och börja steka alltsammans i en gryta.
  • Tillsätt köttfärsen och stek den på hög värme. När köttfärsen börjar få färg, gå i med kryddorna och fortsätt steka. Rör om hela tiden så inget bränns.
  • Slå på tomater, låt det koka upp och slå på kalvbuljong.
  • Medan det kokar, riv apelsinskal och pressa apelsinsaft ner i grytan. Tillsätt även honung. Smaka av med salt och peppar.
  • När det kokat i några minuter och koncentrerats, skölj bönorna i vatten och tillsätt till grytan.
  • Låt bönorna koka med i ca 5 minuter och avsluta med att toppa med hackad koriander.
  • Servera med ljust bröd och gräddfil eller matlagningsyoghurt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.