Chili con carne
Chili con carne är en riktig middagsklassiker som man aldrig tröttnar på. Testa det här goda receptet med bland annat apelsin och honung.
Ingredienser
- 2 st gula lökar
- 4 st klyftor vitlök
- 1 st röd chilifrukt
- 1 st röd paprika
- 400 g nötfärs
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 400 g krossade tomater
- 2 dl kalvbuljong utspädd
- 1 st apelsin saft och skal
- 1,5 msk honung
- salt
- peppar
- 1 förp färdigkokta små vita bönor
- färsk koriander hackad
- vitt bröd
- gräddfil
Instruktioner
- Börja med hacka gul och vitlök, hacka sedan chili fint. Behåll kärnorna om du vill ha mer hetta.
- Strimla paprika på längden och börja steka alltsammans i en gryta.
- Tillsätt köttfärsen och stek den på hög värme. När köttfärsen börjar få färg, gå i med kryddorna och fortsätt steka. Rör om hela tiden så inget bränns.
- Slå på tomater, låt det koka upp och slå på kalvbuljong.
- Medan det kokar, riv apelsinskal och pressa apelsinsaft ner i grytan. Tillsätt även honung. Smaka av med salt och peppar.
- När det kokat i några minuter och koncentrerats, skölj bönorna i vatten och tillsätt till grytan.
- Låt bönorna koka med i ca 5 minuter och avsluta med att toppa med hackad koriander.
- Servera med ljust bröd och gräddfil eller matlagningsyoghurt.