Paj med spenat

Paj med spenat, feta och soltorkade tomater

En vegetarisk paj med mycket smak från fetaosten och de soltorkade tomaterna. Uppskattas av hela familjen och funkar finfint till lunch dagen efter. Och om du inte orkar baka pajen själv kan du alltid köpa Felix färdiga paj med spenat och fetaost!
Måltid Paj
Kök Italienskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 1 förp pajdeg
  • 4 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 150 g fetaost
  • 8 st soltorkade tomater hackade
  • 65 g babyspenat
  • 0,5 förp pinjenötter
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Klä en pajform i degen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
  • Vispa samman ägg och grädde och salta och peppra. Tillsätt den rivna osten.
  • Lägg ut soltorkade tomater, spenat och smulad fetaost över pajskalet och häll sedan över stanningen. Strössla pinjenötter över pajen. Grädda i ugnen i 30-40 minuter, eller tills pajen är färdiggräddad.
  • Servera med färsk basilika och gärna en sallad till.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.