Grillad flankstek med potatisterrin

Grillad flankstek med potatisterrin och varm tomatsallad

Måltid Fest, Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 500 g flankstek hel eller skivad på skrå
  • 2 msk rapsolja
  • salt och vitpeppar

Potatiskaka:

  • 400 g potatis grovriven
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor rivna
  • 1 dl lagrad ost riven
  • ½ msk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 msk flytande matfett
  • ½ dl ströbröd
  • 2 msk smör

Grönsakspaket

  • 2 st röda tomater skivade
  • 2 st gula tomater skivade
  • 1 knippe salladslök strimlad
  • några kvistar färsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • socker
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar

Instruktioner
 

Potatiskaka

  • Värm ugnen till 175º.
  • Pressa vätskan ur potatisen och blanda med ägg, vitlök, ost och kryddor.
  • Smörj och bröa en avlång form.
  • Häll i blandningen och grädda i vattenbad ca 1 timme och 15 minuter.
  • Låt svalna och skär i skivor.
  • Stek skivorna hastigt i smör eller vänd dem på grillen vid servering.

Grönsakspaket

  • Fördela tomater, lök och timjan på 4 folieark.
  • Ringla över olja och vinäger. Strö över lite socker, salt och peppar.
  • Vik ihop folien till tättslutande paket.
  • Värm i ugn 225º eller på grillen ca 10 minuter.
  • Pensla köttet med olja.
  • Krydda med salt och peppar och grilla hel ca 8 minuter per sida eller skivad ca 3 minuter på grill eller i panna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.