Amerikansk äppelpaj
Ingredienser
- 6 st äpple
- 1,5 tsk kanel
- 150 gr smör
- 3 dl strösocker
- 200 gr vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 2 st ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala äpplena och skiva dem i tunna skivor.
- Smörj en stor pajform (minst 26 cm i diameter) med smör och lägg i äppelskivorna.
- Strö kanel över äppelskivorna.
- Smält smöret och låt det stå en stund tills det svalnat något.
- Blanda ihop alla torra ingredienser.
- Vispa äggen lite lätt i en kopp.
- Rör sakta de torra ingredienserna och lättvispade äggen i det smälta smöret.
- Bred ut degen över äppelskivorna och platta till det hela så att det blir en snygg amerikanska äppelpaj.
- Strö kanel över äppelpajen innan du gräddar den i ugnen.
- Grädda äppelpajen i nedre delen av ugnen i ca 40 min. När äppelpajen får en gyllengul färg så är äppelpajen färdig!
- Servera med vaniljsås eller glass